Reiki


Reiki betekent "universele levensenergie". Het universum is een onuitputtelijke bron van deze natuurlijke, liefdevolle energie die via handoplegging doorgegeven wordt. Reiki geeft diepe ontspanning en ondersteunt zo op natuurlijke wijze het zelfgenezende vermogen van ieder levend wezen.

Wanneer ik Reiki geef, ben ik slechts een kanaal, dus het is niet mijn eigen energie die ik doorgeef. Van nature leg je je handen al op plaatsen waar genezing het meest nodig is. Denk aan kiespijn, buikpijn of een zere knie.
De energie ontvang ik via mijn kruin en wordt door mijn handen naar de ontvanger overgebracht. De ontvanger ligt ontspannen op de rug terwijl ik mijn handen op bepaalde (chakra)punten van het lichaam leg. Te beginnen bij het hoofd en geleidelijk aan eindig ik bij de voeten. De handpositie houd ik een paar minuten vast. Daar waar ik mijn handen leg, voelt de ontvanger warmte. De energie stroomt vrijelijk door het hele lichaam van de ontvanger en gaat in het bijzonder dáár waar het nodig is naar toe. De ontvanger voelt een prettige tinteling door het hele lichaam.

Door de diepe ontspanning ontstaat innerlijke rust die nodig is om weer in balans te komen en het natuurlijke zelfgenezingsproces op gang te kunnen laten komen bij fysieke, mentale en emotionele overbelasting (stress, burn-out, slapeloosheid, onrust, hoofdpijn, depressiviteit, overgangsklachten, hyperactiviteit, therapie of medicijngebruik). Je kunt je laten behandelen om allerlei redenen, maar ook gewoon om te ontspannen en alledaagse dingen los te laten, zodat je weer energetisch oplaadt.
Reiki kan veilig worden toegepast ongeacht de medische klachten waaraan de ontvanger lijdt.

Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bespreken wij de reden van je behandeling. Daarna kan de behandeling beginnen. Bij een behandeling houd je je kleding altijd aan. Schoenen trek je uit. Ringen, horloges, piercings en andere sieraden doe je af. Je ligt op een behandeltafel of zit naar wens op een stoel. Een gemiddelde Reiki sessie duurt circa 1½ uur. Na de behandeling wordt de ervaring uitgewisseld. Om afvalstoffen die loskomen te verwijderen uit het lichaam bied ik je na de behandeling een paar glazen water aan.

Naar wens combineer ik een Reiki behandeling met yoga- en/of ademhalingsoefeningen.


Kosten


Een energetische behandeling duurt anderhalf uur en kost € 50,- .

N.B.

  • Minderjarige kinderen komen in begeleiding van een ouder.
  • Reiki is géén vervanging voor de reguliere geneeskunde. Raadpleeg altijd je huisarts of specialist.
  • Open wonden behandel ik niet.
  • Reiki is géén religie of speciaal geloof.